קפה טחון דק דק


בכדי להוציא מפולי קפה את מרב הטעם יש לטחון אותם בסמוך להכנת הקפה. הנה כל הסיבות שישכנעו אתכם שהתשוקה שלכם למטחנת קפה ביתית – מוצדקת...

עברתם לקפה של מתקדמים. מכונת קפה מבהיקה כבר מעטרת את השיש במטבח ועכשיו אתם מחפשים להתקדם עוד שלב. מה עוד חסר לכם בכדי להפוך את הקפה הביתי שלכם לטוב יותר מזה המוגש בבית הקפה השכונתי? התשובה פשוטה וגם לא בהכרח יקרה: זוהי מטחנת הקפה.

   

למטחנות קפה יש השפעה עצומה על הטעם הסופי של כוס האספרסו או הקפוצ`ינו. מקצועני קפה תמימי דעים לגבי טחינת פולי הקפה. לטענתם, רק על ידי טחינה בסמוך להכנת הקפה, ניתן להגיע לאיכויות המיוחדות של טעם הקפה. מרגע הטחינה מתחיל הקפה לאבד מהארומה שלו ומטעמיו והוא משנה את תכונותיו. למעשה, משך החיים של קפה טחון הוא לא יותר מאשר מספר שעות ולכן עדיף לטחון כל פעם רק את כמות הקפה הנדרשת לשימוש מיידי.


ההסבר לכך שתערובת קפה טחון משנה במהירות את תכונותיה, קשור לחמצן. מרגע חשיפת פולי הקפה הקלויים לאוויר הם מתחילים לשנות את אופיים. כשמדובר בקפה טחון, התהליך אף מהיר יותר. זאת בגלל ששטח הפנים שלו גדול בהרבה מאשר שטח הפנים של פולי הקפה הקלויים. לכן, הקפה הטחון נחשף ליותר חמצן ומאבד מטריותו הרבה יותר מהר. מסקנה: טחנו מעט, אכסנו היטב.

חזרה לדף הקודם >