איך לשמור על טריות הקפה
איכות הקפה תלויה במידה רבה בטריות של הקפה ובאופן האחסון שלו. למרות שמקור פולי הקפה ואופן הקלייה שלהם חשובים מאוד לאיכות של הקפה, גם הפולים המובחרים יהיו לא טעימים אם לא יהיו טריים. שמירה על טריות הקפה היא חשובה מאוד ולתהליך הקלייה וההכנה של הקפה ולכן חשוב לתת לפולי הקפה את כל הסביבה והתנאים לשמירה על טריות ברמה גבוהה מאוד.
בעבור חובבי הקפה שיכולים להבדיל בין טעם של פולי קפה טריים מאוד ולבין טעם של פולי קפה פחות טריים, הכתבה הבאה מסייעת להבין מה ניתן לעשות על מנת לשמור על טריות הקפה לאורך זמן.
מקור הקלייה של הפולים
פולי קפה מגיעים לארץ לכל העולם. ארצות אקזוטיות אשר מגדלות את פולי הקפה הנבחרים מספקות פולי קפה טריים ביותר שמתקבלים אצל ספקיות הקפה בארץ אשר קולים אותם ומשווקים אותם למכירה. אחד התנאים החשובים לשמירה על טריות של פול הקפה הוא לקנות פולי קפה שנקלו בארץ. במידה ותהליך הקלייה מבוצע בחו"ל, יכול להיות שעד שהפולים יגיעו ללקוח הסופי הם יהיו פחות טריים ולכן הקלייה צריכה להיות בארץ על מנת שהלקוח הסופי יקבל את הפולים הטריים ביותר שנקלו לפני הזמן הקצר ביותר.
טחינה במקום
תנאי נוסף לשמירה על טריות פולי הקפה לאורך זמן הוא הטחינה של פולי הקפה. טחינה של פולי הקפה חייבת להיות על המקום וממש בסמוך להכנת הקפה מאחר וקפה טחון נוטה לצבור לחות שמשפיעה באופן ניכר על איכות הקפה. על מנת לאפשר את הטחינה בסמוך להכנת הקפה, מומלץ לרכוש מכונת קפה עם מטחנת קפה ולטחון כל פעם בדיוק את כמות הפולים המתאימים להכנת הקפה. בצורה זו ניתן להבטיח הכנת קפה טרי וטעים בכל פעם ועדיין לשמור על הפולים של הקפה טריים לפני הטחינה.
אחסון במקום מתאים
תנאי האחסון של פולי הקפה משפיעים מאוד על איכות הקפה והמרקם שלו. פולי קפה לא אוהבים לחות ולכן על מנת לשמור על האיכות והטריות שלהם, כדאי לשמור את פולי הקפה במקום יבש ללא לחות בקופסה אטומה לאור